re-integratiediensten

Re-integratiediensten UWV

Welke re-integratiediensten kan het UWV inzetten?

Het UWV kan de volgende re-integratiediensten inzetten:

1.   ‘Werkfit maken’
2.   ‘Naar werk’

Wat verstaat het UWV onder de dienst ‘Werkfit maken’?

Onder de dienst ‘Werkfit maken’ verstaat het UWV: Het uitvoeren van activiteiten die nodig zijn de kandidaat geschikt te maken om het werk weer te kunnen hervatten.

Bekijk voor meer informatie ‘Werkfit maken’.

Wat verstaat het UWV onder de dienst ‘Naar werk’?

Onder de dienst ‘Naar werk’ verstaat het UWV: Het uitvoeren van activiteiten die nodig zijn de kandidaat het werk weer te laten hervatten.

Bekijk voor meer informatie ‘Naar werk’.

Wie komt er bij het UWV voor een re-integratiedienst in aanmerking?

Werkzoekenden met een arbeidsongeschiktheidsuitkering (WGA, WIA, WAO, Wajong of WAZ) of een ZW-uitkering, die beschikken over arbeidsvermogen.

Wie betaalt de kosten van de re-integratiedienst?

De re-integratiedienst wordt door het UWV betaald. Het UWV koopt de diensten ‘Werkfit maken’ en/of ‘Naar werk’ in bij een re-integratiebedrijf, waar zij een overeenkomst mee heeft en betaalt het re-integratiebedrijf voor het uitvoeren van deze trajecten.

Hoe komt u voor deze diensten in aanmerking?

Voor het volgen van deze trajecten heeft kandidaat toestemming van het UWV nodig. Als de kandidaat nog geen toestemming heeft om één van deze re-integratietrajecten te mogen volgen, zal hij eerst contact op moeten nemen met zijn contactpersoon bij het UWV. De kandidaat mag, mits het re-integratiebedrijf een overeenkomst met het UWV heeft, zelf kiezen bij welk re-integratiebedrijf hij dit traject wilt volgen.